ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Юрий Калоферов посрещна многобройни гости на отриването на ретроспективната си изложба

Откриването на изложбата живопис на Юрий Калоферов  събра многобройна публика от негови ценители и колеги, които от години следят творческия му път.

Сред гостите бяха инж. Никола Добрев, акционер в КЦМ 2000 Груп, Румен Цонев, председател на Съвета на директорите на компанията, както и други представители на висшия мениджмънт. Животът на Юрий Калоферов е тясно преплетен с развитието на металургичния гигант и той благодари за подкрепата, която винаги е срещал там.

С приветствени думи към автора се обърна известният колекционер Димитър Инджов, който е притежател на негови картини.

Повече от 50 творби на Калоферов от различни негови периоди са подредени на двата етажа в къщата с експозиция на Енчо Пиронков към Градска художествена галерия – Пловдив (ул.“Васил Кънчев“№1 в Стария град). Те ще могат да се видят до 3 януари 2020 г., а входът е свободен – коледен жест от КЦМ 2000 Груп за пловдивчани.

Юрий Калоферов  е роден на 18 март 1954 г. в гр. Пловдив. Завършва Художествената гимназия в Казанлък (1973 г.) Член е на Съюза на българските художници, както и на Международната асоциация за пластични изкуства (AIAP) към ЮНЕСКО.

Работи в различните жанрове на живописта – пейзажи, портрети, фигурални композиции и др. Живописта му е пастьозна, предимно в топли гами, изразена чрез ярък собствен художествен почерк.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина